Din perspectivă ecologică, susținem pe deplin recunoașterea contribuției materialelor de construcții structurale din beton cu o masă termică ridicată, așa cum este stipulat în EPBD, că capacitatea termică ar trebui luată în considerare la calcularea performanței energetice a unei clădiri din beton.

În plus, este binevenită propunerea de a evalua disponibilitatea clădirilor de a stoca energie și de a răspunde nevoilor rețelei electrice, ca parte a unui „indicator de inteligență” propus. După cum sa arătat într-un studiu publicat recent de către 3E, comandat de ¨Inițiativa Concret¨, masa termică în clădiri din beton cu greutate mare poate oferi această flexibilitate, permițând schimbarea cererii de energie a consumatorilor în timp („răspunsul la cererea activă”) utilizând stocarea structurală a energiei termice. Acest lucru ar putea conduce la o reducere de CO2 cu 25% pe locuință, până la o reducere de 50% a necesității unei capacități maxime de furnizare a energiei electrice și a economiilor de până la 300 EUR pe gospodărie pe an.
Din punct de vedere social, suntem pe deplin de acord că importanța mediilor de interior și, prin urmare, sănătatea și bunăstarea ocupanților trebuie, de asemenea, să fie luată în considerare în plus față de aspectele de mediu. De asemenea, este necesar să se țină seama de avantajele pe care consumatorii le pot face mai eficiente din punct de vedere energetic, în special cele care prezintă riscul de sărăcie energetică.
Din perspectivă financiară, este clar că împingerea către constructii clădiri din beton cu o eficiență energetică mai mare va necesita o finanțare adecvată. Prin urmare, salutăm inițiativa Smart Finance for Smart Buildings și accentul pus pe îmbunătățirea accesului la fondurile publice și private pentru investiții în eficiența energetică.
Source link
Multumim partenerilor de backllink: Curatatorie haine Spring Clean Botosani , Auditor Energetic Botosani , Realizare site Suceava, Realizare site-uri Suceava si Optimizare SEO, Business – Optimizare SEO Bucuresti